cirkus

Årgang 12 - nr.4 - August 2000

CIRKUS ROLLINGERNE kom til byen!

cirkus

Af Ib Nielsen, Malling Fritidsklub

"Mine damer og herre, piger og drenge, hunde og katte! Velkommen i CIRKUS ROLLINGERNE!" Den 30. og 31. maj lød velkomsten nogenlunde sådan i det blå og hvide cirkustelt ved Malling Skole, da Malling Fritidsklub for andet år præsenterede CIRKUS ROLLINGERNE.

Vi viste 4 fantastiske forestillinger for ca. 525 betalende tilskuere. Men forud for det legende lette diablo-nummer eller det fantastiske Blues Brothers udbrydnings-nummer og alle de andre nummer, var der gået en måned med at forberede og øve, øve, øve, øve og øve.

cirkustelt

Det hele startede tilbage i april, da vi havde Cirkus Opvarmning, hvor børnene tik mulighed for at snuse til, hvad det kan være at deltage i CIRKUS ROLLINGERNE. Vi havde bl.a. besøg af Gøgler Skolens elever, som underviste børnene i forskellige cirkus numre. 14 dage inden vi begyndte at forberede forstillingen, havde børnene tilmeldt sig den gruppe, de ville deltage i.

cirkus

Valgmulighederne var mange - fx at optræde eller lave noget praktisk. 2. maj, da vi begyndte at øve/forberede forestillingen, havde 58 børn (ud af 70) tilmeldt sig. For at højne numrene havde vi fået Per Martin - som er professionel cirkusartist - til at være idemand og igangsætter. I starten blev der øvet/arbejdet 2 gange om ugen, men jo tættere vi kom på datoen for forestillingen, blev der øvet oftere og mere intenst. Flere af børnene nåede at blive godt trætte af deres nummer, fordi de skulle øve det 100vis af gange (følte de!), men de holdt stadig gejsten og engagementet, for de var godt klar over, at rutinen ville hjælpe dem til at lave et godt nummer, når de kom i manegen foran 140 tilskuere.

Fra mandag den 29. maj flyttede vi klubben ned i cirkusteltet, for nu skulle numrene prøves i manegen et par gange inden premieren tirsdag.

Mandag var en meget travl dag for børn og voksne. Vi havde en følelse af, at vi kunne bruge en uge til at klargøre CIRKUS ROLLINGERNE, men vi havde kun en dag, og vi nåede det lige. Tirsdag var alt klappet og klart kl. 14.30: manegen var klar, siddepladserne sat på plads, børnenes garderobe og omklædningsrum gjort klar, rækværket sat på plads, kiosken gjort klar til salg, rekvisitterne var på plads og musikken opsat og klar. Så fulgte 2 dage med 4 fantastiske, gode, sjove og dejlige forestillinger.

Hvad fik børnene ud af CIRKUS ROLLINGERNE ? - Først og fremmest en god oplevelse.

- dernæst en oplevelse af at de kunne, både alene og sammen med andre - at de gør en forskel !

Det var dejligt at se den udvikling der skete med hver enkelt barn fra start til slut - en meget forskellig udvikling, men en udvikling som passede til det enkelte barn. Børnene blev, om nødvendigt, presset. men ikke tvunget, til at gå lidt videre, end de selv ville havde gjort. Vi voksne havde bevidst valgt, at grundlaget skulle være i orden for på den måde at synliggøre over for børnene, at det var deres cirkus værd.

Derfor:

  • havde vi hyret en professionel cirkusartist til at højne numrenes standard.
  • havde vi lejet et rigtigt cirkustelt, med hvad dertil hører, fx manegeindgang, et indhegnet forområde osv.
  • gjorde vi en del ud af kostumer og rekvisiter.
  • tog vi entre.

Om CIRKUS ROLLINGERNE får en tredje sæson, bliver besluttet på et fællesmøde af børnene.

jeg vil gerne sige tak: Til børnene for et godt arrangement og gåpåmod og for en god oplevelse.

Til de af forældrene, der hjalp. I gjorde det meget nemmere for os. Til Fritids og Kulturforvaltningen for underskudsgarantien - som blev brugt. Til tilskuerne - fordi I kom og lod jer glæde.

cirkus