nr5lh

Årgang 12 - nr.5 - September 2000

Lokal Hukommelse

På smuttur i den lokale hukommelse

Af Lisbet Fruelund, redaktionen

Adskillige gange har jeg set opfordringer til at bruge den lokale hukommelse på internettet, så en stille søndag formiddag tog jeg opfordringen op og begav mig ud i cyberspace.

www.bma.dk tastede jeg ind, og frem tonede Fællesrådets hjemmeside med masser af information. Eftcr at have klikket rundt i kort tid forstod jeg, hvorfor opfordringen så tit havde lydt, fr det er jo imponerende hvor langt rundt i lokalsamfundet vi borgere i Beder-Malling-Ajstrup kan komme.

Vil du gerne i julehumør, klikker du på julestuer. Er du i tvivl om Nærgenbrugsstationens åbningstider, finder du dem blot hjemmesiden. Står du uden selskabslokale til festen, er der hjælp at hente hos Beder-Malling Boligforening. Ved du ikke, hvor Svendgårdsvej er beliggende i Beder, kan du også ty til den lokale hukommelse.

Vil du vide noget om teater, klikker du hen til Spiren, hvor der er oplysninger om næste forestilling, nemlig "Folk og røvere i Kardemommeby" i oktober.

Skal aktiviteten hellere foregå udendørs, er der information at hente om skov og strand, fredede områder m.m., hvorfra der også er et link til DMI, så badevandstemperaturen i hele Danmark kan checkes før strandturen.

En gang imellem er det godt at se tingene lidt fra oven, så klikker jeg på ekscmpelvis Fulden, kan jeg se et lufttoto af landsbyen. Flot ser det ud! Der er også mulighed for at se Beder på russiske spionsatellitbilleder fra 1992.

En af Mallings attraktioner er biografen på Bredgade. Er man i tvivl om hvilke film, Per Hauberg viser, og på hvilket tidspunkt han viser dem, så kan man på Scopes hjemmeside læse programmet for Malling Bio samt læse omtale af film, anmeldelser af aktuelle film m.m.

Fortsætter jeg med at klikke rundt, finder jeg Fælles Fritids hjemmeside, som giver et billede på, hvor varieret vi her i området kan tilbringe vores fritid.

Hvis bare vi havde mere tid !!!!

På nogle hjemmesider har jeg set overskriften "Seneste nyt", og det er jo altid spændendc at folge mcd i tingenes gang. Dog er jeg blevet overrasket over Beder-Malling borgernes tidsopfattelse..........f.eks er sidste nyt i Mallinghuse tøndeslagningbilleder fra fastelavn i februar!!!! Egnsarkivet har ikke en sådan overskrift på deres hjemmeside, men måske er deres sidste nyt fra forrige århundrede ?

Men hvem styrer så hele herligheden? Jeg ringede til Jørgen Bak, webeditor (på dansk: netredaktør), der sammen med en gruppe af lokale frivillige arbejder med lokal hukommelse. Han ser hukommelsen som et sted, der skal gro, så det kan indgå i demokrati i praksis samt holde liv i lokalområdet.

Gruppen arbejder på at gøre den lokale hukommelse komplet, og opfordrer erhvervslivet, foreninger, institutioner o.lign til at melde aktiviteter til kalenderen samt huske at melde ændringer til webeditoren, så den lokale hukommelse løbende kan ajourføres. De, der ved noget, skal have det formidlet. Der arbejdes p.t. på, at hver forening, institution m.m. i fremtiden selv kan opdatere informationer på hjemmesiden.

Prøv selv at klikke dig ind på den lokale hukommelse. Den er overraskende og indeholder mere end du tror.